Lapač jedu set CLASSIC 12V

Lapač jedu set CLASSIC 12V

Lapač včelieho jedu pozostáva:

1ks lapač jedu

1ks sklíčko

1ks regulátor 

1ks 12V kábel na pripojenie na autobatériu

1ks jack kábel na prepojenie lapača a regulátora.

Regulátor dokáže naraz pracovať až zo 60timi lapačmi jedu, momentálne je náš regulátor najvýkonnejší na svete. 

LAPAČ VČELIEHO JEDU

Charakteristika:

  • 100% ručne vyrobené zariadenie
  • Jednoduché použitie
  • Bezpečné pre včely
  • Podpora pre 10 (20)/60/100 zberných panelov
  • Výstupná frekvencia: 500-1450 Hz
  • Výstupné napätie: 15-65V
  • Napájanie 12V batériou alebo 5V USB zdrojom (s konvertorovým káblom 5V USB na 12V)
  • Stav indikácie a prevádzkové režimy
  • Zariadenie pracuje v automatickom alebo manuálnom režime
  • Ochrana proti prepólovaniu
  • Ochrana proti skratu
  • Panely: PETG, pozinkované drôty, sklenené dosky

Zberné rámy s povrchom 140 mm x 190 mm

Najlepší výkon s teplotným rozsahom +15°C až +45°C

Jednoduché použitie pre začiatočníkov aj profesionálov

Ako zbierať včelí jed?
Jed môžeme zbierať od začiatku apríla do konca septembra, to je najlepšie obdobie na zber. Lapač včelieho jedu je možné použiť, keď má úľ 6-8 rámikov plodu, pretože v tom čase má kolónia dostatočný počet mladých včiel. Najviac jedu má včela v 17. deň veku.

Panel zberača včelieho jedu môžeme umiestniť na vchod do úľa, na spodnú dosku úľa, na rámiky v úli, alebo namiesto rámika vo vnútri úľa. Každá z týchto pozícií má svoje dobré a zlé stránky.

Na zber jedu môžeme použiť dva spôsoby zberu: Prvým spôsobom môžete jed zbierať každé 3-4 dni v tom istom úli. Panel lapača včelieho jedu umiestnime na vchode do úľa. Zapneme lapač včelieho jedu a necháme ho zapnutý 50-60 minút, potom vypneme na 25 minút a opäť zapneme na 50-60 minút. Po zbere odoberieme panel a zo sklíčka zoškrabeme jed. Iný spôsob je zber každých 10 dní, potom lapač včelieho jedu zostane zapnutý 3 hodiny pri vchode do úľa a potom jed zoškrabeme zo sklíčka.

Cena: 206€

Zberače jedu zakúpite sem https://www.chovatel.sk/lapace-jedu/

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *